NL
EN

De wedstrijdkalender van de Interclub competitie 2019 is bekend. Alle informatie is te vinden op de website van Tennis Vlaanderen. Hieronder een overzicht van alle teams en speeldata. Kom zeker een keer aanmoedigen!

Tennis Interclub is een competitie die wordt georganiseerd door Tennis Vlaanderen vzw (hierna: TV), de federatie die de tennissport in Vlaanderen beheert en promoot. Alle tennisleden van ISCA zijn ook bij TV aangesloten.

Wie spelen Interclub?

In november voorafgaand aan het Interclub seizoen inventariseren we wie opnieuw wil meedoen aan de Interclub competitie of wie een nieuw team wil opzetten.

Hoofdtrainer Frank Verbrugge en de betreffende commissie stellen de uiteindelijke teams samen voor de Jeugd, Dames en Heren. Elk team wijst een captain aan en heeft, idealiter, ten minste een interclubverantwoordelijke beschikbaar.

Welke vrijwilligers helpen bij Interclub?

Als de teams begin februari bekend zijn, worden alle namen aangemeld bij TV door de ledenadministratie en de InterclubcoördinatorIn maart verschijnen de indelingen en competitieschema’s op de website. Deze zijn natuurlijk ook via de website van TV te volgen. 

Hoe bereiden we ons voor op Interclub?

Eind maart organiseren we een informatie-avond met alle captains en interclubverantwoordelijken om afspraken te maken, de nodige uitleg te geven over de werking van Elit, het programma waarin de uitslagen worden bijgehouden, de ballen uit te delen, tips en trucs voor een fijne werking van de tenniswedstrijden en ervaringen te delen. Verder ontvangen de captains alle benodigde formulieren: spelerslijst, wedstrijdschema, blanco wedstrijdformulier, korte uitleg. 

Hoe werkt Interclub?

Met een ploeg van minimaal vier spelers kom je uit in een voorrondepoule tegen vier andere clubs in de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn om te beginnen vier ontmoetingen in de voorrondepoule. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de eindronde. Deze wedstrijden vinden plaats in juni. Verlies je in de eindronde dan is het afgelopen. Win je de finale dan ben je kampioen van de provincie Vlaams-Brabant. Vervolgens speel je ook nog eens in september verder voor het kampioenschap van België tegen de winnaars van de andere provincies. 

De jeugd speelt op woensdagmiddag en zaterdagochtend, de dames op zaterdag- of zondagmiddag, de heren op zondagochtend. Er wordt afwisselend op ISCA en op de clubs van de tegenstanders gespeeld.

Samen uit, samen thuis!

Als afsluiting van de ontmoeting eten de beide teams samen; deze maaltijd wordt aangeboden door het thuisteam. Dit is vaak een erg gezellige afsluiting van de dag en een fijne gelegenheid om ongedwongen na te praten en de wedstrijden nog eens te evalueren.

Wie is contactpersoon?

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten, heb je suggesties, of wat anders, neem contact op met Frank. 

Frank Verbrugge
0477 436689
verbruggefrank@hotmail.com

 

NL
EN