Tennis Interclub is een competitie die wordt georganiseerd door Tennis Vlaanderen vzw (hierna: TV), de federatie die de tennissport in Vlaanderen beheert en promoot. Alle tennisleden van ISCA zijn ook bij TV aangesloten.

Met een ploeg van minimaal vier spelers kom je uit in een voorrondepoule tegen vier andere clubs in de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn om te beginnen vier ontmoetingen in de voorrondepoule. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de eindronde. Deze wedstrijden vinden plaats in juni. Verlies je in de eindronde dan is het afgelopen. Win je de finale dan ben je kampioen van de provincie Vlaams-Brabant. Vervolgens speel je ook nog eens in september verder voor het kampioenschap van België tegen de winnaars van de andere provincies. 

De jeugd speelt op woensdagmiddag en zaterdagochtend, de dames op zaterdag- of zondagmiddag, de heren op zondagochtend. Er wordt afwisselend op ISCA en op de clubs van de tegenstanders gespeeld.

In november voorafgaand aan het Interclub seizoen inventariseren we wie mee wil meedoen aan de Interclub competitie. En wie een nieuw team wil opzetten.  

Eind maart organiseren we een informatie-avond met alle captains en interclubverantwoordelijken om afspraken te maken, de nodige uitleg te geven over de werking van Elit, het programma waarin de uitslagen worden bijgehouden, de ballen uit te delen, tips en trucs voor een fijne werking van de tenniswedstrijden en ervaringen te delen. Verder ontvangen de captains alle benodigde formulieren: spelerslijst, wedstrijdschema, blanco wedstrijdformulier, korte uitleg. 

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten, heb je suggesties, of wat anders, stuur ons een mail tenniscoordinator@htc-isca.be